Cum aleg un aer conditionat - Costul instalarii

In primul rand, luati in calcul pozitia in casa unde doriti aparatul - partea interioara, si unde se poate monta afara unitatea exterioara. Majoritatea instalarilor facute gratuit se fac in limita unui traseu de 3 metri. Daca aveti distanta mai mare intre cele doua elemente, costul poate creste cu pana la 1 milion pe metru.

Multe aparate de aer conditionat, in special cele ieftine, achizitionate din magazinele mari de electronice si electrocasnice, ofera aparate cu instalarea inclusa. Insa.. va puteti lovi de multe probleme astfel: vi se da un contact de la o firma autorizata, pe care trebuie sa o contactati dumneavoastra, sa faceti o programare, puteti astepta si o luna sa vina sa va monteze. Apoi, nu se stie ce calitate ofera serviciile acestea (mizerie in urma, gauri gresite..). Totusi, daca achizitionati asemenea produse, in general este obligatoriu sa utilizati un instalator autorizat de catre vanzator, pentru a nu pierde garantia.

Pe langa marile magazine, exista firme specializate in vanzarea si instalarea de aer conditionat. La acestia se discuta separat pretul aerului conditionat si cel al instalarii. Este bine sa verificati in ambele cazuri, pentru ca de multe ori este mai ieftin sa mergeti cu preturile separate. Insa atentie: vedeti sa fie o firma veche in domeniu, pe care sa va puteti baza.